Navigation bar
  Print document Start Previous page
 1 of 3 
Next page End  

Afternoon tea 
 
 
 
Doelen
* Kinderen in contact brengen met de gebruiken uit het dagelijks leven van de Engelsen.
* Uitbreiding van de passieve woordenschat.  
 
 
 
Materialen
* Diverse soorten Engelse thee, melk, suiker, theepot, bekers, lepels (Thee)
* Wit brood, komkommer, kaas, ham, zalm (Sandwiches)
* Pak wit broodmeel, rozijnen, suiker, slagroom en div. jam (Scones)
* Cakemeel, ei, boter, div. glazuur, Engelse vlaggetjes (Cakes)
* Oven, mixer.
* De woorden die bij de gerechten horen staan op het bord.  
 
 
 
Inleiding
In Engeland gebruiken ze, in tegenstelling tot ons Nederlanders, vier maaltijden: Breakfast,
Lunch, Afternoon tea, Diner.
De klas gaat zelf de Afternoon tea verzorgen.
De leerkracht vertelt aan de kinderen dat de afternoon tea in Engeland zo tussen 16.00 en
17.00 uur genuttigd wordt. Vaak is deze maaltijd voor jonge kinderen de laatste van de dag. 
Ze krijgen er dan wel nog iets warms bij zoals:
A cup of soup of a boiled egg.
De afternoon tea wordt in Engeland op een etagière gepresenteerd en is opgebouwd van
hartig naar zoet.
Op de onderste schaal liggen the sandwiches (hartige boterhammen zonder korst), op de
middelste schaal the scones (zoete witte broodjes met rozijnen, jam en clotted cream) en op
de bovenste schaal liggen the cakes. Uiteraard wordt er bij al deze lekkernijen sterke thee
gedronken met melk.  
 
 
 
Kern
De klas wordt in vier groepen verdeeld.
Groep 1 
The sandwiches.
Van het witte brood worden de korsten gesneden. De sneetjes worden belegd met
komkommer, kaas, ham of zalm. Vervolgens wordt er nog een sneetje opgelegd en schuin
doorgesneden. Voor ieder kind in de klas wordt één sandwich gemaakt. Na het klaarmaken
van de sandwiches gaan de kinderen kaartjes maken die ze bij de sandwiches kunnen
leggen. De woorden staan ook op het bord.
Bijvoorbeeld: