groep1-2 groep3-4 groep5-6 groep7-8 contact onzeNieuweSite

Kennismaking

Wat kun je doen?
 • Schrijf een kort stukje over jezelf op het bord en nodig de kinderen uit om op hun droom of wens of verwachting voor het komende jaar op het bord te schrijven.
 • Neem een aantal persoonlijke dingen mee van jezelf. Bijv. je geboortekaartje, een voorwerp van je sport bijv. een tennisracket, een voorwerp van je hobby, bijv. als dat lezen je mooiste boek, iets wat je spaart, bijv. schelpen, een voorwerp van je weekendbaantje, bijv. een kleding(stuk), je rijbewijs etc.
  Deze voorwerpen kun je in een bepaalde volgorde laten zien en op deze manier heb je gelijk iets om over jezelf te vertellen. Mijn ervaring hierbij is dat ook de kinderen dit erg boeiend vinden!

  Een ander idee om kennis te maken met de kinderen:
  Kinderen maken hun persoonlijk paspoort. Zelf kun je dit paspoort handig zelf maken in Word. Zet in een lijstje (met daarbij evt. een leuke illustratie) wat je graag van de kinderen wil weten, bijv. naam, achternaam, adres, geboortedatum, woonplaats, hobby's, leukste schoolvak etc. (Voor ideeŽn kun je ook altijd even kijken in een vriendenboekje).
  Achter la deze onderwerpen zet je een stippellijn en laat je alle kinderen zo'n vel invullen. Evt. plaats je ook een groot vak op het blad waarin ze henzelf kunnen tekenen.
  Alle vellen bundelen en je hebt van elk kind de nodige informatie!


Copyright © 2000 - 2005 Lesidee. Alle rechten voorbehouden.