groep1-2 groep3-4 groep5-6 groep7-8 contact onzeNieuweSite

Beroepen

Begin van het project

Ik ben het project begonnen met dat alle kinderen een voorwerp of iets anders mee mochten nemen dat bij het beroep van hun ouders hoorde. Als deze spullen hebben we toen in de kring besproken.
Bij welk beroep hoort het?
Waarvoor dient het?
Hoe werkt het? Enz.
Als deze spullen hebben we op een grote tafel in het midden van de klas gezet zodat we een mooie tentoonstelling kregen. De kinderen en ook ouders vonden dit heel erg leuk.
Kralenplankje

Hier kun je drie kralenplankvoorbeelden downloaden.
Plankje 1
Plankje 2
Plankje 3
HoekideeŽn
  • Richt de poppenhoek in als kapsalon
  • De bouwhoek al een bouwplaats.
  • De zandtafel wordt een metselbedrijf gemaakt met echt cement en kleine stenen.
  • Op het schilderbord hang je grote vellen met daarop een simpel huis getekend de kinderen worden schilders en moeten de huizen schilderen.
  • De watertafel wordt een laboratorium, het water had kun je met ecoline chemische kleurtjes geven en er liggen allemaal potjes, maatbekers, slangetjes en spuiten in.
  • De schrijfhoek wordt een redactie van een krant ingericht. Wat je kunt proberen is om een krantendrukpers te krijgen, anders is een typemachine of computer met printer natuurlijk goede vervanging. Ook kun je de kinderen natuurlijk goed laten stempelen.
Voor de uitslovers

Je kunt ook met de kinderen gaan koken, ik heb poffertjes gebakken, we hadden er ook echt een kraampje bij gemaakt. En in het dikke boek van Jip en Janneke staan ook verhaaltjes over beroepen, kapper, groenteman en brandweer sowieso. Ook leuk is om met de kinderen in de kring toneelstukjes uit te beelden. Een paar kinderen spelen en de rest moet raden. Je kunt daar veel variaties op bedenken.


Copyright © 2000 - 2005 Lesidee. Alle rechten voorbehouden.