Navigation bar
  Print document Start Previous page
 1 of 1 
Next page End  

Voeding
Eten in het buitenland
Doelstelling:
De leerling weet hoe het komt dat veel mensen op de wereld honger hebben
De leerling begrijpt dat iedere kind recht heeft op voedsel.
Beschrijving les:
De leerkracht vraagt aan verschillende kinderen wat zij gisteren gegeten hebben. Nadat hier
kort is over gesproken, verteld de leerkracht dat hij een buitenlands gerecht heeft gegeten.
Kennen de kinderen ook buitenlandse gerechten of -producten? Nadat hier een kort gesprek
over is geweest deelt de leerkracht buitenlandse producten uit. Iedere groep krijgt:
-
een zakje rietsuiker
-
een zakje cacaopoeder
-
een sinaasappel
-
een zakje rijst
-
een zakje koffie
De leerkracht verteld d de kinderen dat zij mogen onderzoeken uit welk land het buitenlandse
product komt. De leerkracht heeft informatieboekjes bij zich die de kinderen kunnen pakken.
De kinderen werken zelfstandig aan deze opdracht. Na ongeveer 20  minuten worden de
antwoorden kort besproken en indien men nog tijd over hebt kan je een afsluitende activiteit
doen.
Organisatie:
Beeldend materiaal meenemen, d.w.z. enkele plaatjes van buitenlandse gerechten.
Infoboekjes over de meegenomen buitenlandse producten
Rietsuiker
Cacaopoeder
Sinaasappels
Rijst
Koffie