Maak van deze site je startpagina
Benieuwd naar de Franse onderwijs aanpak?
klik hier
 Home     DHTML Menu by Milonic Sitemap ? Je bent nu
niet ingelogd


Lesidee.nl  ::   Help
 • Ik heb me geregistreerd maar kan niet correct inloggen. Wat moet ik doen?
 • Hoe kan ik lesssen downloaden?
 • Hoe kan ik mijn eigen lessen uploaden naar Lesidee?  Ik heb me geregistreerd maar kan niet correct inloggen. Wat moet ik doen?

  De site van Lesidee maakt bij het inloggen gebruik van een zogenaamde sessiecookie. Dit is een onschuldig klein bestandje in het geheugen van je pc dat alleen gedurende je bezoek aan de site je gegevens onthoudt.

  Zorg ervoor dat je browser tijdens een bezoek aan Lesidee dit soort cookies accepteert. Dit kan je instellen op het tabblad Privacy van de Internet Opties via het menu Tools of Extra van je browser. De privacy-instelling zou op Laag of de optie daaronder moeten staan om te kunnen inloggen.

  Ook hebben we al eens meegemaakt dat de firewall van de bezoeker het inloggen onmogelijk maakte. Maak je gebruik van een firewall zet hem eens heel even uit, om te testen of dit het probleem is. Is dat zo dan je misschien instellingen van de firewall iets wijzigen.  Hoe kan ik lesssen downloaden?

  In het menu vind je onder "lessen downloaden" de volgende drie opties:

 • Lessen vinden dmv lijsten (groepen, vakgebieden, en thema's)
 • Lessen vinden dmv een eenvoudige zoekmachine
 • Lessen vinden dmv een uitgebreide zoekmachine

  Met de eerste optie kom je aan de hand van keuzes die je maakt op grond van lijsten bij de les die je zoekt. De eerste keus die je maakt is die voor welke groep de les geschikt moet zijn. Vervolgens kun je binnen verschillende vakgebieden of thema's verder zoeken.

  Met de tweede optie doorloop je geen lijsten, maar kan je gebruik maken van een eenvoudige zoekmachine. Opmerking: als je kiest voor "ELKE GROEP IS GOED", "ELK VAKGEBIED IS GOED", en "ELK THEMA IS GOED" en je drukt op "Zoeken", dan krijg je ALLE lessen uit de database te zien.

  Met de derde optie kan je gebruik maken van een uitgebreidere zoekmachine. Je kan nu ook op woorden zoeken, je kan zoeken op naam van degene die de les heeft opgestuurd, of bepalen hoe het overzicht er uit moet komen te zien. Al deze extra opties zijn optioneel, je hoeft ze dus niet perse in te vullen.

  Uiteindelijk kom je bij de les zelf, deze kan je meteen in html formaat bekijken, je kan hem ook downloaden in Microsoft Word formaat. Gebruik eventueel ook de optie "help bij deze pagina", die uitleg geeft over iedere pagina!  Hoe kan ik mijn eigen lessen uploaden naar Lesidee?

  In het menu kan je via "Lessen uploaden" je eigen lessen naar ons opsturen. De lessen moeten in Microsoft Word formaat zijn, en mogen bovendien niet groter zijn dan 300Kb. De opgestuurde lessen komen eerst in een tijdelijke database. Na goedkeuring van de les door het Lesidee-team wordt de les overgeplaatst naar de echte database. Daar zal de les voor iedereen bereikbaar zijn.

  Door de beoordelingen van anderen in de vorm van een cijfer en/of opmerking krijg je feedback op je les. Waardoor je jezelf steeds meer kan ontwikkelen.

  Alleen als je tijdens het uploaden bent ingelogd komt je gebruikersnaam bij de les te staan. Zodat je alle eer krijgt die je als maker van de les verdient. Als je niet bent ingelogd, dan verstuur je de les als: Anoniem.  Lesidee


 • anoniem (7), dannywals (1),
  Dier en Industrie (1),
  netty (1), Pigonio (5!)
  bedankt voor jullie lessen!